Chtějte to nejlepší! Bez kapelního zvukaře by to nebylo ono.

Co se týče kvality zvuku a celkového dojmu z vystoupení, díky vlastnímu zvukaři je Simply The Show vždy o krok napřed. Bez správného zvučení může totiž i sebelepší kapela znít nevýrazně nebo dokonce nepříjemně.

Zvukař je defakto jako brankář v hokejovém týmu – sice nebývá tolik vidět, ale bez něj by byl úspěch možný jen stěží. Stejně jako brankář může zachránit hru v klíčových momentech, i zvukař pomáhá celé produkci tím, že neustále pečuje o čistý a vyvážený zvuk.

Zkušenostmi vyladěná synergie

Kapelní zvukař s týmem Simply The Show každoročně absolvuje desítky akcí, zná proto playlist kapely do posledního detailu, dokonale rozumí potřebám hudebníků a ví, jak má každý člen v konkrétní skladbě znít. Díky tomu vzniká výjimečná synergie – jako kdyby jedna a jedna byly tři. Za úspěchem stojí i fakt, že tento zvukař je současně sám mnohaletým hudebníkem a současně odborníkem přes nahrávání, mix i mastering.

Další důvody, proč je kapelní zvukař důležitý:

  1. Hladká příprava a rychlá zvuková zkouška
    Už před zvukovou zkouškou je nezbytné zkrotit a správně zapojit desítky kabelů, což je pro kapelního zvukaře hračkou. Také přesně ví, jak hlas nebo nástroj každého člena kapely funguje a zní. To znamená, že už během prvních tónů je schopný doladit mix na optimální úroveň, aniž by bylo potřeba zdlouhavé zkoušení a nastavování.

  2. Zvuk na míru danému prostoru
    Každý prostor, kde kapela hraje, je jiný – akustika, velikost místnosti, materiály, to vše ovlivňuje zvuk, který je diametrálně odlišný od toho, co slyší hudebníci na pódiu. Dynamika kapely se navíc mění s každou skladbou. Zvukař se ze své pozice postará o správné nastavení a doladění drobných detailů tak, aby každý nástroj a hlas v sále i pod širým nebem zněl co nejlépe. Kapela by se tak může plně soustředit jen na svůj výkon.

  3. Vyladěný mix
    Jedna z klíčových rolí zvukaře je zajistit optimální ekvalizaci a poměry mezi jednotlivými nástroji a zpěváky. Zvukař, který s kapelou absolvoval tolik vystoupení, dokáže předvídat potřeby a situace dříve, než vůbec nastanou. Ví, kdy kytarista přepne na čistý zvuk, kdy zpěváci potřebují větší podporu mikrofonu nebo kdy je nutné stáhnout bicí, aby nezahltily mix. Jelikož v kapele Simply The Show je pět zpívajících členů, je extrémně důležité, aby se vokály harmonicky doplňovaly a nerušily se s ostatními nástroji.

  4. Eliminace technických problémů
    Zvukař je schopný okamžitě řešit případné technické problémy, jako je pískání mikrofonu nebo poruchy kabeláže a aparatury. Kapela tak nemusí mít starosti s tím, že by jim technika přerušila výkon a narušila atmosféru na akci.

  5. Zajištění profesionálního dojmu
    Profesionálně nazvučená kapela zanechává na publikum lepší dojem, což nemusí být nutně jen doménou prestižních akcí, jako jsou plesy, večírky nebo firemní eventy. Stejnou péči si zaslouží i drobnější, avšak neméně významné akce, jako jsou svatby a soukromé oslavy. Zvukař zajistí, aby si organizátoři i hosté show skutečně užili a kapela se mohla prezentovat v tom nejlepším světle.


Kapelní zvukař je automatickou součástí řešení PREMIUM SHOW a současně doporučenou součástí STARTER SHOW. Jeho služby lze využít nejen pro ozvučení kapely, ale i doprovodného programu a soutěží a vystoupení. Preferujeme pracoviště v sále na ploše 2 x 2 metry, v menších prostorách je možné využít vzdáleného zvučení přes tablet. Kapela si vyhrazuje právo odmítnout vystoupit bez vlastního zvukaře.

Zvukař kapely Simply The Show
Nasdílejte tento článek ostatním
Facebook
LinkedIn
Email